Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

H Μπεσίκτας απέκτησε τον Κόμπι Μπράιαντ !!!

Μετά τον Ντέρον Γουίλιαμς των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, η Μπεσίκτας απέκτησε και το κορυφαίο όνομα του αμερικανικού μπάσκετ, τον Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με την τουρκική αθλητική εφημερίδα «fanatik». Σπόνσορας για τη μεταγραφή θα είναι οι τουρκικές αερογραμμές.



Η εφημερίδα έγραψε ότι ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμίρορεν, επρόκειτο να πάει την προσεχή εβδομάδα στις ΗΠΑ για τις σχετικές διαπραγματεύσεις, αλλά το βράδυ της Τετάρτης ξαφνικά είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπράιαντ, ο οποίος τελικά φέρεται να είπε πως την 1η Σεπτεμβρίου θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαντ ήταν ένα από τα πρόσωπα που χρησιμοποίησαν πέρσι οι τουρκικές αερογραμμές στις τηλεοπτικές τους διαφημίσεις. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μεταξύ Μπεσίκτας και Μπράιαντ μεσολάβησε η τουρκική αεροπορική εταιρεία, ότι η μεταγραφή θα στοιχίσει στην ομάδα μόνο 300.000 δολάρια και ότι το υπόλοιπο ποσό (700.000 δολάρια) θα καλυφθεί από τον χορηγό.

Η Μπεσίκτας πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινώσει ότι συμφώνησε με τον Ντέρον Γουίλιαμς. Εάν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα σχετικά με τον Μπράιαντ, η Μπεσίκτας θα έχει ενισχυθεί κατά πολύ, αξιοποιώντας το λοκ άουτ στο ΝΒΑ.

Τον Οκτώβριο του 2010 είχε μεταγραφεί στη Μπεσίκτας ο Άλαν Άϊβερσον, ο οποίος τελικά έπαιξε μόνο για μερικούς μήνες.

Η Μπεσίκτας κατά το περσινό πρωτάθλήμα αποκλείστηκε από τη Γκαλατάσαραϊ στη φάση των οκτώ των πλέι οφ. Από το 1966, που θεωρείται η αφετηρία του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ, η Μπεσίκτας έχει στεφθεί πρωταθλήτρια μόνο μία φορά.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει η Εφές Πίλσεν (13) και ακολουθούν η Ετζατζίμπασι με 8 πρωταθλήματα (ιδρύθηκε το 1968 και έκλεισε το 1992), η Φενέρμπαχτσε (5), το Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης ITU (5) και η Γαλατάσαραϊ (4). Την περίοδο 1946-1966 το τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ είχε τη μορφή πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων που κατατάσσονταν πρώτες στα τοπικά πρωταθλήματα της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης.

Πλέον για να αποδειχθεί εάν πρόκειται για αλήθεια ή ψέματα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και ο Κόμπι θα πρέπει να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να ενταχθεί στη νέα του ομάδα! Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που το λοκ άουτ του ΝΒΑ, διαρκέσει μέχρι τότε.

πηγή sports.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου