Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

«Ανοίγει» η αγορά του ιντερνετικού τζόγου!

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών : Μεταξύ άλλων απελευθερώνεται ο αριθμός αδειών διαδικτυακού τζόγου, ενώ προβλέπεται αναδρομική φορολόγηση στοιχηματικών εταιριών. «Παγώνει», επίσης, το θέμα πώλησης του ΟΠΑΠ.


Ειδικότερα, η σημαντικότερη τροποποίηση αφορά τη δυνατότητα των διαδικτυακών παρόχων τυχερών παιχνιδιών να παραμείνουν σε λειτουργία μετά την ψήφιση του νόμου, αρκεί να ενταχθούν στο νέο φορολογικό καθεστώς και μάλιστα αναδρομικά από την έναρξη των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση αφορά τους παρόχους με έδρα και άδεια λειτουργίας που έχει εκδοθεί από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική τροπολογία που είχε φέρει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, επέβαλε σε όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες διαδικτυακού τζόγου, στις τράπεζες και τις εταιρείες Internet (ISPs) να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακού τζόγου μέχρι την αδειοδότησή τους.

Υπαναχώρησε, όμως, κάτω από την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου