Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο

Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο αναφορικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη φετινή περίοδο ο Ηρακλής.
Με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στη Δ' Εθνική, όμως μέχρι την Παρασκευή όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά (με εξαίρεση αυτό της συμμετοχής στη Super League που έχει αποκλειστεί οριστικά), καθώς οι άνθρωποι του «γηραιού» ποντάρουν πολλά στις διώξεις που έχουν ασκηθεί για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Διώξεις που αυτόματα δημιουργούν σοβαρό θέμα με τον καταρτισμό των πρωταθλημάτων της Football League, της Football League 2 αλλά και της Δ' Εθνικής.

Βέβαια, τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν ευνοούν τους «κυανόλευκους» κι αυτό γιατί ακόμη και η συμμετοχή στη Football League 2 μέσω της μετατροπής της ΠΑΕ σε ΤΑΠ μπλοκάρει τόσο στην απόρριψη του φακέλου από την ΕΕΑ που ισχύει για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες όσο και στο ΑΦΜ του Ερασιτέχνη (το οποίο καλείται να χρησιμοποιήσει ο Ηρακλής σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο) που είναι επίσης καταχρεωμένο. Γεγονός, που αντιθέτως δεν επηρεάζει καθόλου τη συμμετοχή στη Δ' Εθνική, διότι σ' αυτήν την κατηγορία δεν απαιτείται η έκδοση ενημεροτήτων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο Ηρακλής επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες θα δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ με καινούργιο και πεντακάθαρο από χρέη ΑΦΜ.

«Ηρακλή, μόνο από την τηλεόραση»

Στο μεταξύ, καυστική ανακοίνωση με δόσεις αυτοκριτικής εξέδωσε χθες ο δυναμικότερος σύνδεσμος φίλων Ηρακλή «Αυτόνομη Θύρα 10», μέσω της οποίας επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες και στον Ανδρέα Παντελή. «Η απόφαση της πτώσης του Ηρακλή είναι 100% πολιτική. Εκπονήθηκε από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι κινούνται κοντά και γύρω από τον αρχιερέα της καταστροφής του Ηρακλή Ε. Μυτιληναίο και εκτελέστηκε πιστά, πότε εκούσια και πότε ακούσια, από όλες τις μετέπειτα προδοτικές διοικήσεις, τόσο της ΠΑΕ όσο και του γυμναστικού συλλόγου.
Τα συμφέροντα τεράστια. Τόσο μεγάλα όσο και η ακίνητη περιουσία του Ηρακλή. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία αναφοράς επιχειρημάτων για το αν ο υποβιβασμός ήταν δίκαιος ή άδικος. Απλά, θα θέλαμε να υπερτονίσουμε το χρονικό σημείο στο οποίο κάποιοι μεθόδευσαν τη διάλυση του συλλόγου. Διότι τα ίδια όργανα, οι ίδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που σήμερα ρίχνουν τον Ηρακλή στη Δ' Εθνική, τα προηγούμενα χρόνια, επί προεδρίας Αντώνη Πασχαλίδη, χορηγούσαν άδειες χωρίς ο ίδιος να είναι μεγαλομέτοχος. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Αντώνης Πασχαλίδης πήρε άδεια μεγαλομετόχου στις 6/12 του 2010.
Μέχρι τότε υπέγραφε συμβάσεις με τη Nova, συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ, διακανόνιζε τα χρέη της ΠΑΕ με τους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς να είναι τίποτα στον Ηρακλή. Οσο για τις διοικήσεις της ομάδας, από την περίοδο Μυτιληναίου και μετά, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τον Ηρακλή να αγωνίζεται θα τον ξαναδείτε μόνο μέσα από την τηλεόραση. Κάποιους από εσάς σας πήραμε χαμπάρι νωρίς και σας κυνηγήσαμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Τάκη στον οποίο δείξαμε εμπιστοσύνη και μας πρόδωσε διπλά» αναφέρει εκτός άλλων η ανακοίνωση και προσθέτει:
«Διατηρούμε τεράστιες επιφυλάξεις για το κατά πόσο η συνέχεια όλων αυτών των προδοτικών διοικήσεων σταματά στον Τάκη. Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του Ανδρέα Παντελή είναι αρνητικά και τον καλούμε άμεσα να οργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση στο Κατσάνειο προκειμένου να μάθουμε για ποιο λόγο δεν κατέθεσε φάκελο στην ΕΕΑ. Πώς είναι δυνατόν να μην κέρδισε ο Ηρακλής τα ασφαλιστικά μέτρα και τέλος γιατί δεν φάνηκε συνεπής προς κάποιους παίκτες που παρέμειναν στον Ηρακλή».
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών συναντήθηκε με τον Ανδρέα Παντελή προκειμένου να πάρει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, ωστόσο οι απαντήσεις του Κύπριου επιχειρηματία δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές.


πηγή sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου