Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμοι στην Πόλη οι «αιώνιοι»

Ως μια ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, βλέπουν το τουρνουά «Two Nations Cup» οι Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς. Οι δυο Σέρβοι τεχνικοί των «αιωνίων» τόνισαν πως οι αναμετρήσεις με τις Φενερμπαχτσέ και Εφές θα είναι δυνατά τεστ εν όψει της συνέχειας.
Αρχικά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε: «Θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική ιδέα την κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό το τουρνουά. Θα είναι ένα καλό τεστ για τις τέσσερις ομάδες ώστε να δουν που βρίσκονται λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν.
Είναι η κατάλληλη στιγμή για τις δύο χώρες με αυτό το τουρνουά να έρθουν πιο κοντά. Ξέρω τι έχει προηγηθεί στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας και αυτό το τουρνουά είναι μια καλή ευκαιρία οι δύο χώρες να έρθουν πιο κοντά. Οι δύο χώρες έχουν γνωστούς και διάσημους καλλιτέχνες και ήταν σαφώς αναμενόμενο μια τέτοια διοργάνωση να βοηθήσει τις διμερής σχέσης. Για ακόμη μια φορά θέλω να πω είναι μια καταπληκτική ιδέα».
Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε: «Είναι πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα να διεξαχθεί αυτό το τουρνουά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό, εκτός από τις μεγάλες ομάδες, θα παίξουν και οι έφηβοι του Παναθηναϊκού. Θα ήταν χαρά μου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να έπαιζαν και μεταξύ τους, αλλά βήμα-βήμα. Όλα θα γίνουν. Θα γίνει κι αυτό».
Από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού, μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Για εμάς είναι σημαντικό και σπουδαίο που θα πάρουμε μέρος στο τουρνουά. Ξέρουμε τι έχει προηγηθεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αυτό το τουρνουά μόνο καλό θα κάνει. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και ελπίζω να προσφέρουμε καλό θέαμα και να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα έρθουν στο γήπεδο».
Ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Νέβεν Σπάχια τόνισε: «Δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσαμε είναι η αλήθεια, αλλά θεωρώ πως θα μας βοηθήσουν αυτά τα παιχνίδια να γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια. Θα είναι πολύ ευχάριστο για τους φιλάθλους να δουν αυτά τα παιχνίδια μιας και θα κοντραριστούν τέσσερις σπουδαίες ομάδες. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που η ομάδα μου βρίσκεται εδώ και θα πάρει μέρος στο τουρνουά».
Ο ομόλογός του της Εφές, Ουφούκ Σαρίτσα τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά. Πιστεύω πως οι τέσσερις ομάδες από τις δύο γειτονικές χώρες θα αγωνιστούν σε φιλικό επίπεδο. Αυτό θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα πάρουμε μέρος ως "Εφές Αναντολού". Θα παίξουμε δύο πολύ σημαντικά ματς και θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς ώστε να δούμε που βρισκόμαστε. Λόγω του ότι το επίπεδο των παικτών και των προπονητών είναι αρκετά υψηλό, θεωρώ πως θα γίνει ένα συναρπαστικό τουρνουά».
Τέλος, τους παίκτες της Εφές εκπροσώπησε ο Κερέμ Τουντσερί, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του τουρνουά που κατάφεραν να φέρουν τέσσερις μεγάλες ομάδες στο ίδιο τουρνουά. Για την ομάδα, η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά είναι αρκετά σημαντική καθώς θα πρέπει να δούμε που βρισκόμαστε αφού έχουμε εννιά νέους παίκτες στην ομάδα και θα πρέπει να δούμε πως λειτουργούμε ως σύνολο'.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο, 1/10
Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός (18:30)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός (21:00) 

Κυριακή, 2/10
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός (16:30)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός (19:0


πηγή novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου