Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Παίζουμε μόνο για τη νίκη»

Μπορεί στην εθνική Ελλάδος να αρκεί μόλις ένας βαθμός για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, όμως ο Φερνάντο Σάντος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως το μοναδικό αποτέλεσμα για το οποίο θα παίξουν οι διεθνείς μας είναι η νίκη. Επίσης, ανακοίνωσε και την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγώνα της Τρίτης (11/10).


Συγκεκριμένα, τις θέσεις των τιμωρημένων Γιάννη Ζαραδούκα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γιώργου Σαμαρά πρόκειται να πάρουν οι Νίκος Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Αγγελος Χαριστέας. Επίσης, ο πορτογάλος τεχνικός μίλησε με καλά λόγια την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ωστόσο τόνισε πως αν η γαλανόλευκη παίξει για την ισοπαλία θα αλλοιώσει την ταυτότητά της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάντος

«Θέλαμε από την αρχή να είμαστε παρόντες στο Euro. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα που θα ακολουθούσαμε από το πρώτο παιχνίδι. Σε όλα τα ματς προσπαθούμε να μπούμε για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να έχουμε προσοχή στα αμυντικά καθήκοντα και να έχουμε σωστή επιθετική λειτουργία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Το παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο.

Η Γεωργία είναι καλή ομάδα, δουλεμένη, με έναν καλό προπονητή. Καλά οργανωμένη, προσπαθεί να βγάλει την ταυτότητά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους. Έχοντας αυτό στο μυαλό και ότι θέλουμε να είμαστε στο Euro, θα μπούμε για να πάρουμε τη νίκη, ξέροντας πως και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, πρώτος στόχος είναι η νίκη», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ενώ για τους αντιπάλους της εθνικής μας, είπε: «Ο Κετσπάγια έχει κάνει καλή δουλειά, η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται. Έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως στο δικό μας παιχνίδι στην Αθήνα, την ισοπαλία 1-1. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν μας φοβίζει. Πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και πάθος για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Η Τρίτη (11/10) είναι ημέρα γενεθλίων του Σάντος. Για το δώρο που θα ήθελε από τους παίκτες του, σημείωσε: «Αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε στο στόχο που κυνηγάμε εδώ και 1-1,5 χρόνο. Ξέρω ότι θα παλέψουν πολύ οι ποδοσφαιριστές μου. Ξέρω ότι το δώρο δεν θα είναι μόνο δικό μου, αλλά και δικό τους».

Για τα αποτελέσματα που παίζει η Ελλάδα, τόνισε: «Δεν παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Παίζουμε για ένα που είναι η πρόκριση. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μας. Δεν πρέπει να πέσουμε σε παγίδα. Αν κατέβουμε για το Χ, θα είναι αλλοίωση της ταυτότητας αυτής της ομάδας».

Οσο για το αρχικό σχήμα της εθνικής μας ομάδας, δεν δίστασε να πει ότι «ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Βύντρα στο δεξί άκρο, ο Σπυρόπουλος στο αριστερό και οι Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης θα αποτελέσουν την τριπλέτα του κέντρου, ο Σαλπιγγίδης θα αναλάβει την δεξιά πτέρυγα, ο Χαριστέας την αριστερή και ο Γκέκας θα παίξει στην κορυφή».



πηγή exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου