Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Έτο: «Αισιοδοξία για τη συνέχεια»

Η νίκη επί του Ατρομήτου έδωσε πίστη για καλύτερες μέρες στη Superleague, όπως δηλώνει ο Αραούχο Έτο, που κάνει ακόμη αισιόδοξα προγνωστικά σε σχέση με το μέλλον των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη.

Ο «δικέφαλος», που έχει κερδίσει κατά κράτος το ευρωπαϊκό του στοίχημα, πηγαίνει ολοταχώς για τους «32» του Europa League και το μόνο που θέλει και μπορεί σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο μπακ είναι η νίκη επί της Ρουμπίν Καζάν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων η οποία και θα κατοχυρώσει για τον ΠΑΟΚ την πρώτη θέση.

Από εκεί και… εδώ όμως, στα ελληνικά χωράφια, η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι έχει ανάγκη από μία δυνατή βαθμολογική «ρυμούλκηση», με τον έμπειρο άσο να θεωρεί ότι η νίκη επί των Περιστεριωτών έδωσε την απαραίτητη ώθηση, ενώ στέκεται και στο κακό παιχνίδι των αντιπάλων που εμποδίζει τα σχέδια του ΠΑΟΚ να αποκτήσουν σάρκα και… βαθμούς στο χορτάρι.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Sport 103»…

Για το ματς με τον Ατρόμητο, είπε: «Ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε και πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη. Υπήρχε σχετική ανησυχία λόγω των μη καλών εμφανίσεων τελευταία παρ' όλα αυτά πήραμε την νίκη και τώρα είμαστε πιο αισιόδοξοι για την συνέχεια».

Για την καλύτερη εικόνα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι να αποδώσουμε περισσότερο. Καμιά φορά στο Europa League τα αποτελέσματα είναι περισσότερα θετικά, ίσως γιατί είμαστε πιο τυχεροί. Πάντως και στην Ελλάδα θέλουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη».

Για το αν υπάρχει διαφορά στο τρόπο παιχνιδιών των ελληνικών ομάδων σε σχέση με τις ευρωπαϊκές: «Είναι κουραστικό να παίζουν όλες οι ομάδες πίσω και να κρατήσουν το μηδέν. Στην Ευρώπη όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν, άρα υπάρχουν και κενά. Έτσι ο ΠΑΟΚ μπορεί να δείξει τις δυνατότητές του».

Για το αν υπάρχει αντίδοτο στο κλειστό παιχνίδι ελληνικών ομάδων: «Υπάρχει λύση, αυτή είναι η ηρεμία, η υπομονή, το καθαρό μυαλό και η καλή κυκλοφορία της μπάλας».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ που συχνά πέφτει στο δεύτερο ημίχρονο: «Ο λόγος για το ότι πέφτει η απόδοση είναι γιατί έχουμε κλειδώσει το αποτέλεσμα. Έτσι ξεκουραζόμαστε για τα επόμενα ματς. Αυτό το πληρώσαμε με τον Ατρόμητο γιατί δεχτήκαμε το γκολ».

Για το παιχνίδι με την Ρουμπίν: «Δεν θα επαναπαυτούμε. Θέλουμε την νίκη και την πρωτιά για να έχουμε μια καλή κλήρωση. Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε την νίκη και οφείλουμε να την πάρουμε για τον κόσμο».

Για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Είμαστε πρώτοι και την Πέμπτη είναι ευκαιρία να το επιβεβαιώσουμε».

Για το πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιδράσει στο ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο έχει μείνει πίσω: «Είμαστε μακριά, το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Πρέπει να δουλέψουμε και να βρεθούμε ψηλά. Μπορούμε να σηκώσουμε τον ΠΑΟΚ στις θέσεις που αξίζει να είναι».

Για τον αντίπαλο που θέλει στους «32»: «Είναι πολύ δυνατές ομάδες. Με όποια και να παίξουμε θα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε τον τρόπο να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου