Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Χέρενφεν - Ολυμπιακός 5-4

O… σέρβικος οπλισμός (Πάντελιτς-Κατάι) πέταγε φωτιές, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν «για γέλια και για κλάματα» και στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία ηττήθηκε από τη Χέρενφεν με 5-4!

Με νοσταλγία θυμάται το πρώτο φιλικό του με την Πολόνια ο Ολυμπιακός, αφού ήταν και η μοναδική νίκη στα φιλικά σε Αυστρία και Ολλανδία. Τι κι αν στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν εξαιρετικά πράγματα, στην επανάληψη... καταρρέουν και προβληματίζουν έντονα. Το σημερινό φιλικό με τη Χέρενφεν (5-4) ήταν το τελευταίο στο Έρμελο και αυτό που χτύπησε πιο δυνατά το καμπανάκι στους Πειραιώτες. Μπροστά ήταν εξαιρετικός, με τους Πάντελιτς-Κατάι να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ, όμως πίσω ήταν για...κλάματα. Ο άξονας από το α' μέρος ήταν σκέτη απελπισία, τα μπακ σε κακή ημέρα και ο Παπαδόπουλος με τον Μέλμπεργκ έκαναν και τη δουλειά του... οργανωτή.
Στην επανάληψη ήταν ο... γνωστός κακός Ολυμπιακός, ανύπαρκτη κυκλοφορία, προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, καθόλου υπομονή και τεράστια προβλήματα στα στημένα, από όπου ήρθαν τα δύο από τρία γκολ των Ολλανδών στο β' μέρος. Παιδικά λάθη στην άμυνα και το κέντρο, και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάζεται να περιμένουν το φιλικό με τη Γουέστ Μπρομ για κόφτη...

Έτσι έπαιξε...
Διαφορετική ενδεκάδα στο τελευταίο φιλικό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άρχισε το ματς με σύστημα 4-2-3-1. Έτσι, χρησιμοποίησε τον Κοστάντζο κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Χολέμπας στα άκρα και αμυντικό δίδυμο τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο. Ο Ουρτάδο έπαιξε σε ρόλο κόφτη με τον Σουμπίνιο στο πλευρό του, ο Ριέρα στα αριστερά, ο Χαβίτο στα δεξιά και ο Κατάι πίσω από τον Μάρκο Πάντελιτς.

Σέρβικη υπόθεση το α' μέρος!
Υπόθεση για... δύο συμπατριώτες το α' μέρος για τον Ολυμπιακό, αφού Κατάι και Πάντελιτς «σκότωσαν» τους Ολλανδούς με τέσσερα γκολ. Το ξεκίνημα ήταν... καταιγιστικό, οι... γνωστοί Πειραιώτες του πρώτου ημιχρόνου μπήκαν με αφυκτικό πρέσινγκ αρκετά ψηλά, καλή κυκλοφορία και μόλις στο 7' ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0. Στο 4' ο Χαβίτο με εξαιρετική ενέργεια έβγαλε στον Πάντελιτς και ο έμπειρος φορ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ό,τι ήθελαν τους Ολλανδούς και στο 7' ο Κατάι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Ο Ριέρα έκανε εξαιρετική δουλειά και ο Σέρβος με πολύ καλό σουτ διπλασίασε τα τέρματα για τους Πειραιώτες.
Όσο πετούσε ο Ολυμπιακός... φωτιές στην επίθεση, το ανασταλτικό κομμάτι έδειξε με το... καλημέρα προβλήματα! Ο Ασαϊντί από τα αριστερά δυσκόλευε τον Τοροσίδη και στο 9' είχε δοκάρι, όμως η αδυναμία της άμυνας και του Ουρτάδο έδωσε την ευκαιρία στον Νασρίντ να μειώσει σε 2-1.
Το... καμπανάκι δεν ακούστηκε από τους παίκτες του Ολυμπιακού, η μεσαία γραμμή θύμιζε... ελβετικό τυρί, Ουρτάδο και Σουμπίνιο, όχι μόνο δεν έπαιρναν την πρώτη μπαλιά για να κάνουν ματς, αλλά δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους γρήγορους Ολλανδούς. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν και από τα πλάγια με τους Νασρίντ-Ασαϊντί, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αλληλοκαλύψεις και το... 2-2 ήταν θέμα χρόνου. Στο 22' ο Ασαϊντί έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, και ο Ουρτάδο... είδε τον Τζούρισιτς να σκοράρει με κεφαλιά.
Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, ο Κατάι πήρε προσπάθειες και έγινε πιο απειλητικός. Έτσι, στο 32' πήρε την μπάλα αρκετά πίσω και με εξαιρετική ατομική ενέργεια και πλασέ έκανε το 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» τα πήγαν καλά δημιουργικά, είχαν καλή κυκλοφορία και ο Πάντελιτς στο 39' έπειτα από σέντρα του Ριέρα πέτυχε το 4-2.

Κατέρρευσε...
Το 4-2 έφερε χαμόγελα στον Βαλβέρδε για το δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο τον προβλημάτισε η αδυναμία στο ανασταλτικό. Ο Βάσκος έδωσε οδηγίες στον άξονα και στην άμυνα, ωστόσο αυτό που είδε να εξελίσσεται ήταν σκέτος εφιάλτης. Ο άξονας... σουρωτήρι και η άμυνα για... γέλια και για κλάματα, με τα στημένα να αποδεικνύονται ΤΕΡΑΣΤΙΑ πηγή κινδύνου για τον Ολυμπιακό. Στο 55' άρχισε το πάρτι των Ολλανδών, από κόρνερ του Ντος, ο Κοστάντσο έκανε λανθασμένη εκτίμηση, η άμυνα... κοιμήθηκε και ο Ελμ από κοντά μείωσε σε 3-4. Δεν συμπληρώθηκε ούτε δεκάλεπτο από το γκολ και στο 63' ήρθε ακόμα ένα γκολ. Από φάουλ της Χέρενφεν ο Ντόστερ με κεφαλιά ανενόχλητος έκανε το 4-4!!
Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει ρυθμό, πολύ κακή κυκλοφορία και τον άξονα με τα μπακ να είναι... εκτός γηπέδου. Στο 66' ο.. εφιάλτης συνεχίστηκε. Ριέρα, Ουρτάδο δεν την... έβρισκαν, ο Γκαλίτσιος απλά... παρακολουθούσε και ο Ντοστ έκανε την ολική ανατροπή πετυχαίνοντας το 5-4. Για ακόμα ένα πεντάλεπτο οι Πειραιώτες ψάχνονταν και οι Ολλανδοί έχασαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες με τους Ελμ, Ντοστ, αφού τα λάθη των παικτών ήταν αυτά που τους το επέτρεψαν!
Κάπου εκεί ο Βαλβέρδε πέρασε Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Μιραλάς, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε χωρίς να εντυπωσιάσει και... γλίτωσε τα χειρότερα. Θα μπορούσε μάλιστα να ισοφαρίσει στο τέλος, αν ο Τζιμπούρ ήταν πιο ουσιαστικός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Τοροσίδης (58' Γκαλίτσιος), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας (71' Μοντέστο), Ουρτάδο (71' Ιμπαγάσα), Σουμπίνιο, Κάταϊ(71' Μιραλάς), Χαβίτο (71' Γκρμπιτς), Ριέρα, Πάντελιτς (58' Τζιμπούρ).

ΧΕΡΕΝΦΕΝ: Βαν ντε Μπούσε, Γιάνμαρ, Μπρόιτερ, Κραουσόλικ, Ελακισαουί, Κουνς, Ελμ, Νάρσινγκ, Τζούριτζιτς, Ασαϊντί, Ντοστ.

πηγή gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου