Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Καλή για ένα ημίχρονο

Η ΑΕΚ έμεινε για τρίτη σερί φορά στη ισοπαλία σε φιλικό προετοιμασίας (1-1), αυτή τη φορά με τη Ραντ, ωστόσο έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο, όταν και αγωνίστηκαν οι παίκτες που υπολογίζονται για το βασικό σχήμα.

Το γκολ της «Ενωσης» πέτυχε με κεφαλιά ο Μπέλεκ στο 33' μετά από ωραία σέντρα του Καράμπελα.
Η «Ενωση» ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1, με τον Γκουντγιόνσεν, στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, τον Κάρλος στα δεξιά και τον Λυμπερόπουλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπέλεκ, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Οι «κιτρινόμαυροι» συναντούσαν δυσκολίες στο να «ανοίξουν» την άμυνα της Ραντ, ωστόσο απειλούσαν την εστία των Σέρβων με συνεχή σουτ, που δεν έβρισκαν στόχο (Λυμπερόπουλος στο 4', Γκουντγιόνσεν στο 5', Μάκος στο 14').
Η εικόνα του ματς άλλαξε με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, αφού η Ραντ εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ κακό πεντάλεπτο της «Ενωσης», ειδικά στην άμυνα.
Ετσι, στο 22' μετά από κακή συνεννόηση του Αραμπατζή με τον Δέλλα, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε πολύ κακή έξοδο, άφησε την εστία του εντελώς εκτεθειμένη και ο Στοίκοβιτς με δυνατό πλασέ από το δεξί άκρο της περιοχής «άνοιξε»το σκορ (0-1).
Η ΑΕΚ όμως αντέδρασε πολύ γρήγορα, ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία και με πολύ καλή κυκλοφορία, κατάφερε να κλείσει τη Ραντ μέσα στην περιοχή της.
Ο πολύ κινητικός Κάρλος «όργωνε» όλο το πλάτος της επίθεσης, ενώ ο Γκουντγιόνσεν προσπαθούσε να συμμετάσχει στο παιχνίδι της ομάδας του, όμως είναι η αλήθεια πως ο Ισλανδός έδειξε να είναι ακόμη «βαρύς», γεγονός ωστόσο φυσιολογικό, αφού μπήκε στην προετοιμασία πολύ αργότερα σε σχέση με τους συμπαίκτες του.
Κι ενώ ο Μπέλεκ είχε φανεί μόνο σε μία-δυο φάσεις, όταν γύρισε στο κέντρο για να πιέσει και να πάρει για λίγο τη μπάλα, ο 18χρονος σέντερ φορ με δυνατή κεφαλιά «τελείωσε» ιδανικά την πολύ ωραία σέντρα του Καράμπελα στο 33' και ισοφάρισε για την ΑΕΚ (1-1)!
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ «πήρε μπροστά» και με συνεχή πίεση προσπαθούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, ωστόσο το μοναδικό κέρδος –μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου- ήταν τα συνεχή κόρνερ και όχι κάτι περισσότερο.
Μάλιστα, ο Καράμπελας ανησύχησε τους συμπαίκτες και τον προπονητή του, αφού χτύπησε στο δεξί πόδι και αποχώρησε υποβασταζόμενος, ωστόσο σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ αποχώρησε από το ματς για προληπτικούς λόγους.
Στο β' μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε ακριβώς όπως ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο, δηλαδή με πολύ καλή κυκλοφορία και συνεχή πίεση.
Παραλίγο, μάλιστα, να δικαιωθεί και να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν στο 48' ο Μανωλάς με δυνατή κεφαλιά ανάγκασε τον Ντανίλοβιτς σε πολύ δύσκολη απόκρουση πάνω στη γραμμή, ενώ στο 50' ο Γκουντγιόνσεν από κοντά έχασε καλή ευκαιρία, αφού το πλασέ που επιχείρησε απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Από το 60΄ο Χιμένεθ έκανε διαδοχικές αλλαγές δίνοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν σε όλους τους παίκτες που ήταν στην αποστολή και η συνοχή των «κιτρινόμαυρων» χάθηκε.
Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, η «Ενωση» προσπαθούσε να βρει εκ νέου τα πατήματά της με νέα σύνθεση και η Ραντ το εκμεταλλεύτηκε προσπαθώντας να βγει στην αντεπίθεση και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τον Αραμπατζή, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η ΑΕΚ, ωστόσο, ήταν αυτή που είχε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 87' ο Καφές με πολύ καλή κάθετη μπαλιά βρήκε μέσα στην περιοχή και δεξιά τον Σιαλμά και ο τελευταίος με δυνατό πλασέ ανάγκασε την άμυνα της Ραντ σε δύσκολη απόκρουση.
Ο Κάρλος ήταν ο κορυφαίος «κιτρινόμαυρος», ο Μπέλεκ έδειξε αποτελεσματικότητα στη φάση του γκολ, ο Μάκος ήταν σταθερός, όπως και ο Δέλλας, ενώ ο Εγγλέζου κέρδισε για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις με το πολύ σωστό παιχνίδι στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Σκόρερ: Μπέλεκ (1-1) 33' - Στοίκοβιτς (0-1) 21'

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας (43' Εγγλέζου), Μανωλάς (74' Αγκιρίμπα), Δέλλας (57' Χέλγκασον), Γεωργέας (52' Κοντοές), Μάκος (52' Καφές), Γκέντσογλου (74' Κατσέτης), Γκούντγιονσεν (52' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος, Κάρλος (66' Κλωναρίδης), Μπέλεκ (57' Νικόλτσης
 
πηγή sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου