Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Γαλατάσαραϊ 64-77

Ο "δικέφαλος" του Βορρά πάλεψε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατάσαραϊ, ήταν εμφανώς ανώτερη με συνέπεια το όνειρο για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα να σταματήσει εν τη γενέσει του.

Έτσι κρίθηκε

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε μια ομάδα, ξεκάθαρα ανώτερη, με πολύ περισσότερα χρήματα και τα ίδια, αν όχι μεγαλύτερα, κίνητρα για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Η κληρωτίδα δεν είχε κάνει το χατήρι της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά ακόμα και έτσι, αυτή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μπήκε με όρεξη στο παρκέ και κοιτούσε στα μάτια τους Τούρκους. Για ένα ημίχρονο, ο επικεφαλής στο σκορ άλλαζε διαρκώς με τον Γκορί και τον Ράιτ να δίνουν πολύ σημαντικές λύσεις επιθετικά. Στην άμυνα όμως, τα δεδομένα δεν ήταν πολύ θετικά για τον ΠΑΟΚ.
Ξεκινώντας σε θέση βολής για να διεκδικήσει τη νίκη, η ελληνική ομάδα, "υπνωτίστηκε" στην τρίτη περίοδο. Όταν η Γαλατάσαραϊ άνοιξε δε τη διαφορά της, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Οι αναλαμπές, δεν αρκούσαν, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, το οποίο φανέρωσε και την διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ήθελε, αλλά όπως φάνηκε, δεν είχε την πληθώρα των επιλογών και το μέγεθος των δυνάμεων να προχωρήσει περισσότερο, παρά την προσπάθεια των παικτών του. Το τελικό 77-64, πιστοποιεί πως πρόκειται για μια ομάδα, η οποία έχει σε κάθε περίπτωση τις δυνατότητες για μια αξιοπρεπέστατη σεζόν, αλλά δεν έχει ακόμα βρει το δρόμο της. 

Το αστέρι

Με 53% ευστοχία στα σουτ δύο πόντων, 100% στα σουτ τριών πόντων και παρουσία "κλειδί" στο χρονικό σημείο όπου συστάθηκε η διαφορά, ο Γκόρντον ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού σταμάτησε στους 21 πόντους κάνοντας τη μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ. Η ειρωνεία είναι πως το τμήμα scouting των αντιπάλων του είχε τα πιο λεπτομερή και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον γκαρντ της Γαλατάσαραϊ, αφού από το 2009 μέχρι και τον Ιούνιο αγωνιζόταν στην Α1. Ακόμη και έτσι, δεν τον σταμάτησε κανείς. 

Η απογοήτευση

Αποτελεί φυσική παρουσία στο δυναμικό του ΠΑΟΚ εδώ και τρεις μέρες. Ίσως είναι άδικο να χαρακτηριστεί έτσι ο Τζει Αρ Γκίντενς, όμως στα 12' που πάτησε παρκέ, έδωσε μια ασίστ και πήρε τρία ριμπάουντ. Αυτά! Δεν πήρε καν προσπάθεια και γενικώς ήταν ωσεί παρών.
Σε αντιπαραβολή με τον Γκίντενς, ο Γκορί, που ήρθε και αυτός πριν μερικές ημέρες στην ομάδα, εντυπωσίασε, με 17 πόντους και 6 ριμπαόυντ, έστω και αν δεν είχε διάρκεια μέχρι τέλος.
Σχόλιο
Ας μην γελιόμαστε. Η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα μιας ομάδας που επιχειρούσε να πορευτεί μόνο με τη δύναμη της φανέλας και του κοινού της, ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη. Έγινε ακόμα δυσκολότερη, όταν οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν με την νεόπλουτη Γαλατάσαραϊ, του Σονγκάιλα, του Γκόρντον και του Αρσλάν. Ο αποκλεισμός ήρθε και πλέον στον ΠΑΟΚ πρέπει να επικεντρωθούν στη συμμετοχή τους στο EuroCup από το οποίο μόνο όφελος μπορεί να έχουν. Άλλωστε, είναι μια διοργάνωση πολύ πιο κοντά στις προσδοκίες και τα κυβικά της ομάδας. 

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 14-19, 19-26, 13-17

ΠΑΟΚ: Γκίντενς, Στίγκερς 6, Αράπης, Γκορί 17, Ντικούδης 10 (8 ριμπ.), Καλαμπόκης 16(4/6 τρ.), Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 11, Γιαννακίδης, Καλλές 4, Τσακαλέρης
Γαλατάσαραϊ: Σιπ 4, Λάκοβιτς 2, Τοπάλογλου, Σούμπερτ 2, Ατσίκ 3, Άντριτς 15, Αλντεμίρ 11 (9 ριμπ.), Γκόρντον 21, Σονγκάιλα 5, Αρσλάν 14, Οζέρ.



πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου