Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ακυρώθηκαν οι 2 πρώτες εβδομάδες

Διαφώνησαν εκ νέου οι ιδιοκτήτες ομάδων με τους παίκτες του ΝΒΑ με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι δυο πρώτες εβδομάδες του πρωταθλήματος. Μετά από μία επτάωρη συνάντηση οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι οι διαφορές τους παραμένουν. Πλεον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαθεί όλη η σεζόν.


«Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να γεφυρωθεί εγκαίρως. Οι διαφορές μας παραμένουν μεγάλες σε όλα τα ζητήματα. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά είμαστε πολύ μακριά σε όλα τα θέματα», τόνισε  ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν.
Ο Ντέρεκ Φίσερ είπε για λογαριασμό των παικτών: «Σίγουρα η ακύρωση μέρους του προγράμματος δεν είναι κάτι που ήθελε κανένας, αλλά δεν είμαστε ούτε καν κοντά σε κάποια συμφωνία με το ΝΒΑ που να είναι δίκαια για μας». Ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας των δύο πλευρών παραμένει ο καταμερισμός των εσόδων. Οι ιδιοκτήτες ζητούν από τους παίκτες να κατεβάσουν το μερίδιό τους επί των κερδών από 57% σε 50%.

Οι δύο πλευρές θα ξανασυναντηθούν αλλά δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία. Ο ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης των παικτών αποκάλυψε πως οι αθλητές θα χάσουν 350 εκ. δολάρια για κάθε μήνα του Lockout.



πηγή novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου