Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Σηφάκης: «Θέλει χρόνο…»


Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός… και στην περίπτωση του Άρη, που χρειάζεται τη συμβολή του προκειμένου να δέσει σαν ομάδα και να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Μιχάλης Σηφάκης παρότι βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο ακολούθησε την «κιτρινόμαυρη» αποστολή στο Παγκρήτειο και είδε από τις κερκίδες του ό,τι στέρησε από την ομάδα του τους τρεις βαθμούς που φύλαγε από τον Εργοτέλη μέχρι και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όπως παρατηρεί ο διεθνής πορτιέρο το στοίχημα για τους Θεσσαλονικείς είναι να βρουν τη συνταγή που θα δέσει ένα σύνολο αρκετών νέων παικτών, τη στιγμή βέβαια που το ελληνικό πρωτάθλημα δεν προσφέρει πολλά συστατικά κι ελπιδοφόρα προγνωστικά.

«Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είχε ρυθμό, υπήρχαν προϋποθέσεις για να παίξουν οι ομάδες καλό ποδόσφαιρο αλλά και να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό για την ομάδα μου ενώ ο Εργοτέλης όταν μείναμε με 10 παίκτες, πίεσε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την υπομονή που δείξαμε στο πρώτο και δυστυχώς αυτό το πληρώσαμε με το γκολ που δεχτήκαμε στις καθυστερήσεις.

Έχει γίνει μια αλλαγή στην ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει ο λεγόμενος κορμός, υπάρχουν νέοι παίκτες και χρειάζεται χρόνος για να δέσουν. Αλλά και ρυθμός, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό είναι κάτι που μας έχει στοιχήσει αρκετά.

Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει πίεση για αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες και καλοί παίκτες ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις», δήλωσε στον «Athletic Radio 104,2».

Ο ίδιος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση από τον Φεβρουάριο. Και η νέα χρονιά σκοπεύει να τον βρει κάτω από τα δίχτυα του Άρη, παρά τα όσα ακούγονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Στόχος του η αγωνιστική του επαναφορά, που θα τον θέσει όσο γίνεται γρηγορότερα στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη αλλά και έτοιμο για την ευρωπαϊκή πρόκληση του καλοκαιριού.

«Επειδή ακούγονται πολλά και γενικά σε κάθε μεταγραφική περίοδο και αυτό με ενοχλεί και με εκνευρίζει. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση και καμία πρόταση. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι πως θα επιστρέψω στην δράση γιατί μπροστά υπάρχει ένα Euro.

Αυτό που με απασχολεί είναι να γυρίσω δυνατός και υγιής ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου γιατί θα υπάρχουν και τα πλέι – οφ που είμαι αισιόδοξος ότι θα βρίσκεται μέσα. Αυτοί είναι οι στόχοι μου, να βοηθήσω τον Άρη και να πάω στο Euro με την εθνική ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου