Δύο οπαδοί της Ομόνοιας, ένας 25χρονος και ένας 26χρονος κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που έγιναν την 20η Απριλίου του 2008 με φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ.
Συγκεκριμένα, περίπου είκοσι οπαδοί της Ομόνοιας πριν από τρεισήμισι χρονιά επιτέθηκαν με ρόπαλα
και πέτρες εναντίον τριών οπαδών του ΑΠΟΕΛ, με συνέπεια ένας εξ αυτών να χάσει την όρασή του (υπέστη ρήξη οφθαλμού, ενώ δέχθηκε και χτύπημα στο κεφάλι με ρόπαλο).

Τα επεισόδια έγιναν σε σύνδεσμο των «πορτοκαλί» και το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη των κατηγορουμένων λόγω των ομολογιών τους, αλλά και στις μαρτυρίες που καταδείκνυαν την συνωμοσία για οργανωμένη επίθεση στο Fan Club του ΑΠΟΕΛ ως ανταπόδοση των εχθροπραξιών που προηγήθηκαν στο χώρο όπου στεγάζεται το Fun Club της Ομόνοιας.

Ενοχοι κρίθηκαν οι δύο οπαδοί επειδή δεν υπήρξε συγκεκριμένη μαρτυρία για το ποιος έριξε την πέτρα που προκάλεσε την τύφλωση του άτυχου φιλάθλου. Ακόμα υπήρχε ένα άτομο που του δόθηκε ασυλία για να καταθέσει εναντίον των κατηγορουμένων, επειδή ήταν αρχικά ύποπτο και ομολόγησε τη συμμετοχή του στο επεισόδιο μαζί με άλλους, όμως δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.
Συγκεκριμένα κρίθηκαν ένοχοι, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Εξω από τη δίκη είχαν μαζευτεί τόσο οπαδοί της Ομόνοιας, όσο και του ΑΠΟΕΛ αλλά λόγω της αστυνομίας δεν έγιναν επεισόδια. Πάντως, και στις δύο πλευρές δεν άρεσε η απόφαση του δικαστηρίου. Οι δύο οπαδοί θα κρατηθούν τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη καθώς τότε το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για αγορεύσεις προς μετριασμό της ποινής που πρόκειται να επιβληθεί.



gazzetta.gr