Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Νίκη για τον κόσμο μας»

O Ντάντο Κβιρκβέλια του Πανιωνίου μιλά στη «SportDay» και εφιστά την προσοχή των συμπατριωτών του στον Καραγκούνη. 

Πρωτοφόρεσε τη φανέλα της εθνικής Γεωργίας πριν από οκτώ χρόνια. Παλιοσειρά. Παρών και διακριθείς στο 1-1 της πρεμιέρας με την Ελλάδα στο Καραϊσκάκη, με 43 συνολικά συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, ο Ντάτο Κβιρκβέλια δεν είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς του Τιμούρ Κετσπάγια για το τελευταίο ματς του προκριματικού ομίλου.

Παίκτης του Πανιωνίου εδώ και μερικούς μήνες, ο 31χρονος αριστερός μπακ δεν  είπε όχι στην πρόσκληση της «SportDay» και μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συμπατριώτες του, δίχως να αποφύγει να κάνει εκτίμηση σχετικά με την τελική έκβαση της κρίσιμης -για τα ελληνικά χρώματα- αναμέτρησης.

-Ντάτο, μας ζεις πλέον από κοντά. Πώς βλέπεις τα πράγματα εν όψει του αγώνα της εθνικής σου με την Ελλάδα. Ποια η άποψή σου για την τελευταία;

«Η εθνική σας ομάδα είναι πολύ καλή και με αρκετές λύσεις, αλλά οι συμπαίκτες μου θέλουν κι αυτοί να πάρουν τη νίκη. Είναι το τελευταίο παιχνίδι μας μπροστά στο δικό μας κόσμο και θέλουμε να τον ικανοποιήσουμε για τη συμπαράστασή του καθ' όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης».
 
-Παρακολούθησες την περασμένη Παρασκευή τον αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία;
 
«Οχι, αλλά είδα μετά τα στιγμιότυπα και γενικά ενημερώθηκα για την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Ελληνες πήραν για άλλη μία φορά αυτό που ήθελαν και επιβεβαίωσαν ότι είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα».
 
-Στη δική σου πώς είναι η κατάσταση;

«Νορμάλ είναι τα πράγματα, προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν και η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι (σ.σ: την Παρασκευή οι Γεωργιανοί δεν είχαν ματς) κύλησε ομαλά. Απλώς πρέπει να φανούμε ψυχολογικά δυνατοί μετά την κακή εμφάνιση τον Σεπτέμβριο και την απώλεια βαθμών στον αγώνα με τη Μάλτα».
 
-Ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες από την αντίπαλο της εθνικής σου;

«Η Ελλάδα ξεχωρίζει κυρίως για το σύνολο που διαθέτει. Είναι πραγματική ομάδα και δεν βασίζεται σε μονάδες. Πάντως όλοι οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αγωνίζονται σε κορυφαίους ελληνικούς συλλόγους και άλλους του εξωτερικού και έχουν πολλές παραστάσεις. Ο Σαμαράς θα λείψει, αλλά υπάρχει ο Φάνης Γκέκας που είναι πολύ επικίνδυνος μπροστά και ο Γιώργος Καραγκούνης, που ξέρει να ξεσηκώνει με τον τρόπο του τους συμπαίκτες του και έχει ηγετικά χαρακτηριστικά».

 
-Ποιο λοιπόν το προγνωστικό σου για το ματς της Τιφλίδας;

 
«Αν πρέπει να επιλέξω, νομίζω πως τελικά θα επικρατήσει η Γεωργία, λόγω και της έδρας. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει μεγάλη μάχη».
πηγή sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου