Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Δώρο» της Σίτι σε Γιουνάιτεντ

Χρυσή πρόκριση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, που επικράτησε με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι , η οποία παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 12’ , κατόρθωσε να μειώσει από 0-3 σε 2-3 πιέζοντας για ανατροπή μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα, από γκολ, θέαμα και την αλλαγή του Πολ Σκόουλς, μέχρι αποβολές και αμφισβητούμενα σφυρίγματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατόρθωσε να φύγει νικήτρια και ίσως να κερδίσει το στοίχημα του να επισκιάσει την βαριά της ήττα με 6-1 από την πρωτοπόρο Σίτι τον περασμένο Οκτώβρη.

Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί και διαφορετικά, καθώς η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μετά το 0-3 που πέτυχε στο α’ ημίχρονο επαναπαύτηκε και υστέρησε σε πρωτοβουλίες να κυνηγήσει το παιχνίδι και να κρατήσει το σκορ.

Ο Άγγλος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την αναμέτρηση: «Νομίζω ότι ευθυνόμαστε εμείς που η Σίτι φαίνονταν καλύτερη απ’ ότι ήταν. Κάναμε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο.

Στο 3-0 του ημιχρόνου οι παίκτες μου νόμιζαν ότι όλα έχουν τελειώσει και έβγαλαν το πόδι από το γκάζι. Ήταν μια απρόσεχτη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος που θα μπορούσαμε να την είχαμε πληρώσει».

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα παράπονα από την πλευρά της Σίτι για την αμφισβητούμενη αποβολή του Βενσάν Κομπανί στο 12’ σε ένα δυνατό μεν αλλά ξεκάθαρο τάκλιν στον Νάνι.

Ο τεχνικός της Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι ουδέτερος στις δηλώσεις του ανέφερε: «Καλύτερα να μη μιλήσουμε για τη διαιτησία και να σταθούμε στην ηρωική μας εμφάνιση μας εμφάνιση στο β’ ημίχρονο».

Τα αποτελέσματα στοιχήματος γύρω από το ποια εκ των δύο κορυφαίων ομάδων θα έπαιρνε το εισιτήριο για τους «32» του FA Cup δικαίωσε τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο οι «πολίτες» παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και είναι έτοιμοι για έναν πολύ κρίσιμο μήνα, που ενδεχομένως να τους αναδείξει ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου