Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ίβκοβιτς: «Παίζουμε σε δύσκολες συνθήκες»

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και η πίεση για νίκη μεγάλη στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, που υποδέχεται τη Νανσί για την 5η αγωνιστική της Euroleague, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλείται να δώσει την ηρεμία και τις λύσεις στην ομάδα.

Οι αγώνες μπάσκετ δεν κερδίζονται στα χαρτιά και παρότι εκεί οι «ερυθρόλευκοι» χρίστηκαν φαβορί για τις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές, πήραν το ροζ φύλλο μόλις σε μία από αυτές.

Απόψε στο ΣΕΦ υποδέχονται τους Γάλλους χωρίς όμως να μπορούν να προσμετρήσουν στα θετικά τους ούτε τον παράγοντα έδρα, αφού δεν κατάφεραν να τη χρησιμοποιήσουν για την προετοιμασία τους ενόψει του πέμπτου ευρωπαϊκού τους ραντεβού.

Με τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα, το στοίχημα του Ίβκοβιτς είναι να περιορίσει τα ατού της Νανσί, με σημαντικότερο τον Νικολά Μπατούμ, και τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας του.

«Πρέπει να προσέχουμε περισσότερο και να ετοιμάσω την ομάδα να μην παίζει υπό πίεση. Παίζουμε σε δύσκολες συνθήκες. Από το παιχνίδι με την Φενέρ εδώ, πέρασαν τρεις εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμα επαφή με την έδρα, όπως είναι το πρόγραμμα. Πρέπει να προσέχουμε και τις μικρές λεπτομέρειες.

Η Νανσί έχει μεγάλο ταλέντο. Έχει μεγάλα αθλητικά προσόντα και πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ματς ελέγχου. Αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα. Αυτό φαίνεται και από τη στατιστική. Η Νανσί τρέχει, συμμετέχουν όλοι σε όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Ο Ακινγκάμπλα ελέγχει καλά το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Έχει καλό ποσοστά στα τρίποντα. Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Μπατούμ και ξεχωρίζει περισσότερο μέχρι στιγμής στην Euroleague. Έχει γεμάτη στατιστική".

Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι καλά προετοιμασμένοι ατομικά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι δεν ξέρουμε τη δωδεκάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μις ματς στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είναι λάθος αν μπούμε σε σετ παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε εύκολα καλάθια και να παίξουμε παιχνίδι έδρας», ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου